Under mælkevejen | Sjællands Teater Fair Play

Under mælkevejen

Inspireret af unges tanker og historier

Oplev en helt nyskrevet forestilling – inspireret af nutidens unge mennesker og deres tanker og historier.
I ”byen ved fjorden” møder vi de unge mennesker, og vi oplever deres hemmelige drømme, håb, bekymringer, længsler, frygt og lidenskab.
Inspireret af Dylan Thomas’ poetiske mesterværk ’Under Milk Wood’ lader Sjællands Teater os lytte ved døren til sindet hos et mylder af mennesker, der i virkeligheden nok er fuldstændig ligesom os selv. På én og samme tid hyldes hverdagens trummerum, ungdommens længsler og livets magi.

UNDER MÆLKEVEJEN er en forestilling til unge (og voksne) om det at turde leve drømmene ud. Også de drømme, man skal finde mod til at stå ved.
Udover at handle om de unges drømme, tager forestillingen også fat på emner som angst, selvskade, klimakrise, ensomhed, sammenhold, livets skrøbelighed og søgen efter fællesskab.

FOTOS 

Foto: Karoline Lieberkind

ANMELDELSER 

”Under Mælkevejen markerer Teatret Fair Plays 50-års jubilæum og viser, at teatret fortsat er en væsentlig spiller på børne- og ungdomsfeltet. Robert Parr har … instrueret med totalt gehør for både tekst og spillernes fysik. Det giver en forestilling, der ikke gør sig ung med de unge, men byder dem en æstetisk verden at spejle deres eget liv, drømme og mareridt i.” 
Anne Liisberg, Iscene 
Læs hele anmeldelsen her

”Teatret Fair Plays jubilæumsforestilling er ungdomsteater til tiden. Den rækker flot ud til målgruppen … 

I fem årtier har Teatret Fair Play eksisteret, underholdt og gjort børn og unge og deres voksne klogere. På dem selv, på deres nærmeste, på samfundet og på teatrets magiske og mangfoldige verden.” 
Randi K. Pedersen, Teateravisen.dk 
Læs hele anmeldelsen her

”I Fair Play har man … ladet sig inspirere af samtaler og tekster fra unge på Holbæk Drama College. Og fordi det er de unges egne stemmer der formidles i stykket, bliver det både meget vedkommende og ægte.” 
Pernille Rohde, Nordvestnyt 
Læs hele anmeldelsen her 

”De fire unge skuespillere udfolder troværdigt ungdommens sårbarhed, rådvildhed og gejst, så publikum glemmer, at de er et par år ældre end deres karakterer. … Under Mælkevejen er først og fremmest en forestilling for unge. Alligevel skal vi voksne efter min mening se med. De unge har selvfølgelig behov for fællesskab og ret til privatliv med andre unge. Men de har også brug for, at vi som forældre, mostre og onkler, bedsteforældre, pædagoger m.fl. forsøger at lytte og leve os ind i deres verden og tage medansvar. 
Lise Zeuthen, Holbækonline 
Læs hele anmeldelsen her 

HOLDET BAG FORESTILLINGEN

Manuskript: Jesper B. Karlsen 
Instruktion: Robert Parr 
Medvirkende: Charlotte Amalie Kirkegaard Kehlet, Maria la Cour, Aske Hass Thorsen og Joachim Bach Rosendal 
Inspiration: Unge på Holbæk Drama College 
Scenografi og kostumer: Stine Martinsen 
Koreografi: Esa Alanne 
Musik: Sven Dam Meinild 
Lyd: Jakob Pørtner 
Lys: Oskar Sass og Esben Knigge 
Værksted: Jakob Ebbe, Lucas de Azevedo, Simon Polli og Sonny Oeftiger 
Skræddersal: Helle Birkholm 
Plakat: Asako Kido Parr 
Læringsmateriale: Marlene Rohde Søndergaard 
Foto: Karoline Lieberkind 
Stor tak til: Lara Emilie Blicher Kromann
Produceret af Sjællands Teater i efteråret 2022 

undermaelkevejen_plakat-foto

TEASER