Sjællands Teater FAIR PLAY – for børn og unge

TEATRETS HISTORIE

Sjællands Teater FAIR PLAYS HISTORIE  

Sjællands Teater FAIR PLAY er i dag et univers, hvor kommuner, formidlere og pædagogisk personale kan hente teater, drama og kursusaktivitet til børn og unge. Vi er en del af det samlede Sjællands Teater, der har base i to kommuner, Holbæk og Slagelse. Sammen er vi ca. 20 faste medarbejdere og en stribe freelanceansatte. 

Men historien starter et helt andet sted. I 1972 etablerede en lille teatertrup sig i København under navnet FAIR PLAY. Truppen slog sig senere ned i Bøsserup ved Nykøbing Sjælland og landede til slut i Holbæk, hvor vi har haft hjemme siden sæson 1977/78.

Teatrets kollektive ledelse blev i 1992 erstattet af en kunstnerisk leder, Robert Parr, som siden har tegnet teatrets kunstneriske linje. 

FAIR PLAY har fungeret som egnsteater siden 2002. Først i Vestsjællands Amt og siden i Holbæk Kommune. I januar 2021 blev FAIR PLAY en del af Sjællands Teater, som var en fusion mellem egnsteatrene i Holbæk Kommune – Holbæk Teater og Fair Play – og egnsteatermidler fra Slagelse Kommune. Og i dag er FAIR PLAY navnet på det pædagogiske univers, som åbner Sjællands Teaters forestillinger for børn og unge i skoler og institutioner.

Foruden at spille i Sjællands Teaters huse i Slagelse og Holbæk kommuner, tager Sjællands Teaters forestillinger for børn og unge på turné i hele landet. 


Du finder hele Sjællands Teaters hjemmeside her