Fra Regnormenes Liv | 20. nov. 2023 | Holbæk Teater | Sjællands Teater Fair Play

Fra Regnormenes Liv


En kamp om kunst og kærlighed – Fra Regnormenes Liv


Det er et bemærkelsesværdigt firkløver, der mødes en aften i det fine Heibergske hjem, hvor H.C. Andersen har søgt tilflugt efter en uheldig optræden: Han tabte sit gebis på det støvede gulvtæppe, mens han holdt en hyldesttale for selveste kongen og hans grevinde. Skamfuld og flov søger han trøst hos ægteparret Johanne Luise og Johan Ludvig Heiberg, de to spydspidser i den kulturelle elite, som Andersen higer efter at blive en del af. Men Johanne møder Andersen med hån og rendestenssprog, og rap i replikken nedgør hun den triste Andersen.

Det skønmalede portræt af tidens mest feterede skuespillerinde krakelerer, som aftenen skrider frem. Da fru Heiberg var barn, samlede hun regnorme op og vaskede mudderet af deres slimede kroppe, så de blev helt rene og fine. Men renskurede og i det stærke lys døde de.

Fru Heiberg og H.C. Andersen er begge trukket op af deres barndoms muddergrøft, og selvom denne aften akkompagneres af Johannes uforstående ægtemand og en sjofel, skaldet gamling, så bliver mødet mellem de to skyggebørn Hans Christian og Johanne uforglemmeligt.

Fra regnormenes liv blev kåret som Årets Forestilling i sæson 2021/2022 af CPH Culture.

Manuskript: P.O. Enquist / Oversættelse: Frederik Dessau / Instruktion: Kasper Wilton / Scenografi: Kim Witzel / Kostumedesign: Line Bech / Danseinstruktion: Jeanette Binderup-Schultz / Teaterforlag: Nordiska ApS / Medvirkende: Ellen Hillingsø, Ole Lemmeke, Michael Moritzen og Lisbet Lundquist / Produceret af Folketeatret / Arrangeret af Holbæk Musik- & Teaterforening


SPILLESTED:
HOLBÆK TEATER, Vimmelskaftet 27, 4300 Holbæk

TEATERCAFÉEN:
I TeaterCaféen finder du et udvalgt af øl, vin og vand, god kaffe og the samt lidt sødt & salt. Hvis der er pause i forestillingen, kan du med fordel bestille til pausen allerede, når du kommer. Så kan du springe køen over og hygge dig i pausen.

NYD LÆKKER TEATER-TAPAS INDEN FORESTILLINGEN:
Få en god start på aftenen, og nyd teater-tapas fra restaurant SuRi i vores hyggelige TeaterCafé inden forestillingen. Teater-Tapas tilkøbes sammen med din billet og skal bestilles SENEST kl. 12 dagen før forestillingen. Klik på knappen “Køb Spisning”.

  • Priser: 175 - 290 DKK
  • Sted: Holbæk Teater
  • Alder: Voksen
  • Spilleperiode: 20. Nov 2023 19.30
  • Varighed: 130 min. inkl. pause
  • Gratis med:

    2023-24

  • Arrangeret af: